на живо

Прехвърлили "Левски" на Борисов още в петък (ДОКУМЕНТИ)

Христо Йовов притежавал клуба в продължение на цял месец

Георги Попов джиросал акциите на "Левски" на премиера Бойко Борисов още в петък, става ясно от документи, разпространени в прессъобщението на "НОВЕ Холдинг".

От прикачените файлове сe разбира как се е променяла собствеността на клуба през последните години. От тях се изяснява и един детайл, че в началото на миналата година за кратко акциите са били собственост на бившия футболист на "Левски" Христо Йовов, който в момента е член на управлението на спортния тотализатор след промените в хазарта. Йовов е определян като приближен до премиера.

Бившият футболист на "сините" ги прехвърля директно на Божков, който от своя страна ги дава с джиро на партньора си Георги Попов.

Сега Попов прехвърля дяловете на Бойко Борисов, а джирото е с дата 8 май - денят, в който бизнесменът даде интервю в предаването "Тази сутрин" по bTV, като говори за първи път след ареста в Дубай и обвини премиера в "унищожаването" на "Левски".

Два дни по-късно баскетболният треньор Константин Папазов обяви в предаването "120 минути" по bTV, че Божков се е съгласил да му даде акциите, като ще ги изпрати по куриер в понеделник. Те обаче пристигнаха във вторник.

Тагове: