на живо

"Ливърпул" се върна към победите, остават 9 точки до титлата

Мърсисайдци с труден успех срещу "Борнемут"

Reuters

"Ливърпул" се върна на победния път. Мърсисайдци се наложиха трудно с 2:1 над "Борнемут" в мач от 29-ия кръг във Висшата лига и вече са само на три победи от бленуваната първа титла на Англия от 1990 г.

"Черешките" на Еди Хау по никакъв начин не улесниха "червените", като дори имаха възможност да измъкнат и точка на "Анфийлд".

"Ливърпул" записа 22-а поредна домакинска победа във Висшата лига, което е абсолютен рекорд в първия ешалон на Англия.

С този успех мърсисайдци увеличиха аванса си на 25 точки на върха. Вторият "Манчестър Сити" е с два мача по-малко. "Борнемут" е на 18-а позиция с 27 точки.

Снимка: Reuters

Срещата не започна никак добре за домакините. След двете поредни загуби, в които мърсисайдци инкасираха пет гола, без да вкарат нито един, "Борнемут" се възползва от разклатената им защита и поведе с 1:0. Джеферсон Лерма центрира прострелно към Калъм Уилсън и нападателят на гостите откри.

До 20-ата минута "Борнемут" можеше и да увеличи преднината си, но Адриан се намеси решително при опасен удар с глава на Нейтън Аке.

След бърза контраатака в 25-ата минута, "Ливърпул" изравни. Садио Мане не подаде особено добре към Мохамед Салах, но египтянинът овладя топката и реализира за 1:1. Така Салах стана първият футболист на "Ливърпул", вкарал 20 или повече гола в рамките на три поредни сезона.

Домакините направиха пълен обрат само осем минути по-късно. Върджил ван Дайк открадна топката в центъра на терена и изведе Мане сам срещу вратаря, а сенегалецът нямаше как да сгреши - 2:1.

След почивката "Ливърпул" видимо свали оборотите и за малко да си изпати. В 61-ата минута Джеймс Милнър изчисти топката от голлинията със сетни усилия. 

На "Ливърпул" му предстои тежък реванш от 1/8-финалите в Шампионската лига. В сряда от 22 ч. на "Анфийлд", "червените" са домакини на "Атлетико" Мадрид и ще трябва да заличат пасив от един гол. Срещата ще бъде излъчена на живо по bTV Action.