на живо

През сълзи: Емоционалното сбогуване на Серхио Рамос (ВИДЕО)

Капитанът се раздели с "Реал" Мадрид след 16 години

Капитанът на "Реал" Мадрид избухна в сълзи при сбогуването си с клуба. На специална пресконференция защитникът благодари на всички, които са били до него във всичките му 16 години на "Сантяго Бернабеу".

Договорът на опитния бранител изтича в края на месеца и няма да бъде подновен.

"Дойде най-трудният момент в живота ми. Никога не съм бил готов да кажа "Сбогом" на "Реал" Мадрид. Няма как да не съм емоционален. Благодаря на баща ми, благодаря на Бог, че имам страхотно семейство. Благодаря и на тях, че винаги са били с мен, както и на всички вас. Благодаря на клуба, на президента, на моите треньори и съотборници. Без тях нищо нямаше да е възможно. Благодаря на "Реал" Мадрид - винаги ще те нося в сърцето си.", каза той на прощалната си пресконференция.

"Емоционален съм, защото прекарах много години тук. Благодаря на феновете, които винаги са ме подкрепяли. Тук виждам всички титли, които са спечелени с много труд. Това беше страхотен етап от моя живот. От цялото ми сърце благодаря на всички. Това е по-скоро довиждане, а не сбогом, защото рано или късно ще се върна", каза Рамос.

Защитникът получи като подарък от президента на клуба Флорентино Перес значка от злато и брилянти на "Реал" Мадрид, и веднага я закачи на ревера на сакото си.

За 16 години в "Реал" централният бранител отбеляза 101 гола и асистира за други 40 в 671 мача във всички турнири, превръщайки се в легенда и любимец на феновете.

С кралския клуб бранителят има 5 титли на Испания, 2 Купи и 4 Суперкупи на страната. Рамос триумфира на 4 пъти в Шампионската лига и на 3 със Суперкупата на Европа. Спечели и 4 пъти световното клубно първенство.