на живо

Президентът на "Юве" поиска видеоповторения в Шампионската лига

"Виждам редица пропуски в ущърб на италианските отбори", каза Андреа Аниели

Getty Images

Президентът на "Ювентус" Андреа Аниели поиска незабавно в Шампионската лига да се въведе система за видеоповторения (ВАР). Причината е зачестилите грешки на съдиите, както и последната, според шефа на "Старата госпожа" - отсъдената дузпа в 93-ата минута в полза на "Реал" Мадрид в реванша от четвъртфиналите на Шампионската лига срещу италианския гранд. 

Именно този наказателен удар не позволи на мача да влезе в продължения и прати "кралския клуб" сред четирите най-добри клубни отбора на Стария континент, които ще чакат жребия за полуфиналите в петък от 14:00 ч. по bTV Action.

"Съдията тази вечер предизвика тотален хаос. Играчите правят грешки, съдиите - също, но реферът напълно изгуби контрол върху ситуацията. Така се получава, когато реферът изобщо не разбира момента. Виждам редица държави, които въведоха системата за видеоповторение, и виждам поредица инциденти в ущърб на италианските отбори - дузпата срещу Куадрадо в първия мач с "Реал", мача между "Милан" и "Арсенал", случилото се тази вечер, които доказват, че абсолютно се нуждаем от тази технология в Шампионската лига", каза Аниели.

ВАР вече се използва в Серия "А" и реферите, играчите, треньорите и футболните шефове са добре запознати с плюсовете и минусите на тази технология.

"Най-важното е, че имаме технологията, тя съществува и е в употреба, така че трябва да я вкараме в Шампионската лига. Когато види отново ситуацията, съдията ще бъде най-разочарованият човек от това, което се случи", допълни Аниели.