на живо

Президентът на "Рома" поиска Меси за компенсация

"От "Барса" постъпиха некоректно. Не приемам извинението", каза Джеймс Палота

Getty Images

Президентът на "Рома" Джеймс Палота поиска не кой да е, а голямата звезда на "Барселона" - Лионел Меси, като компенсация за проваления трансфер на Малком. 

"Римските вълци" бяха постигнали договорка с бразилеца и неговия клуб "Бордо" и дори обявиха привличането на футболиста в официалните си профили в социалните мрежи. В последния момент обаче каталунците контрираха с по-голяма оферта и в крайна сметка Малком се оказа на "Камп Ноу".

За това Палота поиска от испанския гранд да прати в Рим Лионел Меси и да компенсира ощетената страна.

"Барселона" постъпи крайно неетично в тази ситуация. На сутринта, Мончи бе в конферентен разговор с агента му и имаше договорка да премине медицински прегледи при нас. След това знаете какво стана. "Барселона" ни се извини, но аз не го приемам. Единственият начин да приема тяхното извинение е, ако ни изпратят Лионел Меси", коментира Палота пред американска радио станция.

"Никога не сме имали проблем, когато сме се конкурирали за играчи с "Интер" или "Байерн" Мюнхен, въпреки че процесът е същият. Казват, че не трябва да имаме претенции, защото Малком не бил подписал. Всички знаят, че това са глупости! Той първо трябваше да дойде и да премине медицински прегледи. "Бордо" също има вина. Не трябваше да постъпват така. Действията им са абсурдни", продължи Палота.