на живо

Приятелите Хабиб и Кристиано стягат отбор? (ВИДЕО)

Двамата са доста близки

Непобеденият ММА шампион Хабиб Нурмагомедов има доста свободно време след официалното си отказване от активния спорт.

През октомври боецът от UFC победи Джъстин Гейджи в последния си мач. 32-годишният руснак обяви, че прекратява кариерата си, тъй като е дал обещание на своята майка да не влиза в октагона без подкрепата на баща си - Абдулманап. Нурмагомедов-старши почина през юли 2020 г., след като получи усложнения след заразяване с коронавирус.

Свободното си време дегестанецът запълва с видеоразговори с различни спортисти. Последният е с добрия му приятел Кристиано Роналдо.

Те бяха заснети как си говорят, а към разговора им се присъединява още един боец - Ислам Махачев. Световният шампион по бойно самбо, който е претендент за титлата в леката категория на ММА, се пошегува с известните си събеседници, че трябва да си направят отбор.

Коментарът на Махачев, който също е дегестанец, е заради един друг разговор на Хабиб - с бившия полузащитник на "Реал" Мадрид Кларънс Зеедорф.

Нидерландецът, който е първият футболист, спечелил Шампионската лига с три различни отбора – "Аякс" (1995 г.), "Реал" Мадрид (1998 г.) и "Милан" (2003 и 2007 г.), е бил сред любимите играчи на покойния баща на ММА звездата.

Хабиб Нурмагомедов и Кристиано Роналдо се сприятеляват през 2018 г. Португалската звезда на "Ювентус" бе сред първите, поздравили боеца за победата му над Гейджи, която бе под номер 29 за него в октагона.