на живо

Приятелката на Тръмп, която замени модния подиум с хиподрума

През 90-те години на ХХ век Кайли Бакс беше един от най-успешните модели

Getty Images

Руса коса, безкрайни крака, ослепителна усмивка - Кайли Бакс със сигурност може да бъде определена като суперзвезда на модния подиум през 90-те години на ХХ век.

Тогава нейното ежедневие минаваше между най-хитовите ревюта в Ню Йорк, Милано, Париж и Лондон. А когато не разхождаше стройната си фигура, облечена с последните модели на "Шанел", "Кристиан Диор", "Оскар де ла Рента", тя позираше пред обектива на най-добрите фотографи, за да рекламира "Армани", "Луи Вюитон" и "Гучи".

Снимка: Getty Images

Днес Кайли, вече на 45 години, продължава да се занимава с грациозни дългокраки същества. Не говорим за модели, а за коне. При това едни от най-скъпите и елитни.

Красавицата, която е родом от Нова Зеландия, още от детството е свикнала да е покрай конете.

Снимка: Getty Images

"Баща ми започна подобен бизнес, когато бях на 9. Спомням си, че родителите ми ме водеха на важни състезания, като Дербито на Кентъки. Тогава им казах, че един ден ще си отворя ферма в Кентъки. Още тогава знаех, че искам да отглеждам Чистокръвни английски коне", разказва днес тя.

През 90-те години, докато славата ѝ е в своя пик, Кайли купува земя, а днес има една от най-модерните ферми, в които се отглежда тази претенциозна порода коне.

Нейн жребец стана шампион на едно от елитните състезания в Хонг Конг. Конят с гордост носи името Красиво поколение и има още 10 титли от други състезания, на които е участвал.

Не изключваме скоро във фермата на Кайли да гостува президентът на САЩ Доналд Тръпм. Именно блондинката беше една от привържениците на бизнесмена по време на изборите през 2016 г. Последните социологически проучвания и преброявания на гласовете в различните щати обаче сочат, че Тръмп няма да спечели втори мандат.

Снимка: Getty Images

През 90-те Кайли често беше засичана на светски събития с бизнесмена. Част от таблоидите тогава я обвиняваха, че иска да натрупа популярност на негов гръб. Двамата и до днес отричат да са имали връзка.

"Той е много мил мъж, много щедър. Също така е и много умен, знае как да приключва успешно сделки. Ако ваш приятел се кандидатира за президент, вие ще го подкрепите, нали?", заяви Кайли преди 4 години.

Снимка: Getty Images