на живо

Приятелството над съперничеството (ГАЛЕРИЯ)

Дани Алвеш утеши бившия си съотборник Неймар след отпадането на "Барса" от Шампионската лига

Съперничество на терена, но само от първия до последния съдийски сигнал. Това показаха футболистът на "Ювентус" Дани Алвеш и звездата на "Барселона" Неймар, а снимките от трогателния момент се превърнаха в хит в социалните мрежи.

Италианския гранд отстрани каталунците от четвъртфиналите на турнира Шампионска лига, след като двата тима завършиха 0:0 на "Камп Ноу", а в първата среща "Юве" успя да отбележи 3 безответни попадения. 

Най-разстроен от отпадането на "Барселона" изглеждаше Неймар, който на няколко пъти пропусна да прати топката във вратата на Буфон. След последния съдийски сигнал бразилецът се разплака, а първи го утеши... Дани Алвеш от "Ювентус".

Снимка: Reuters

"Казах му, че във футбола е така. Казах, че не съм искал да натъжавам толкова "Барселона", след всичко, през което сме преминали заедно, но в такива ситуации всички чувства остават настрана. Всеки от нас защитава цветовете на своя отбор. Неймар не трябва да плаче, това е една загуба, след която всеки трябва да продължи напред", разкри на пресконференцията след срещата Алвеш. 

Снимка: Reuters

Той игра за каталунците в периода 2008-2016 г., а в началото на настоящия сезон премина в италианския тим. Двамата с Неймар бяха близки по време на престоя на Алвеш на "Камп Ноу", тъй като са съотборници и в бразилския национален отбор.

През 2015 г. те празнуваха рамо до рамо победата на "Барселона" на финала в Шампионската лига именно срещу "Ювентус". Освен тази титла Алвеш има още две от най-силния международен клубен турнир (2009 и 2011 г.), както и шест шампионски титли на Испания.