на живо

Приказката на Осака продължава. Този път в Австралия

5 месеца след големия си успех в Ню Йорк, японката отново ще спори за титла от Големия шлем

Reuters

Номер 4 в световната ранглиста по тенис при жените - 21-годишната Наоми Осака, продължава с отличните си изяви на корта и е само на мач от възможността да спечели втора титла от Големия шлем. Екзотичната японка се класира на финала на Откритото първенство на Австралия, след като победи с 6:2, 4:6, 6:4 Каролина Плишкова. 

5 месеца след като постигна немислимото и на финала на Откритото първенство на САЩ детронира местната любимка Серина Уилямс, Осака отново мечтае за титла, до която са се докосвали малцина.

Снимка: Reuters

Класирането на финал очаквано е най-големият успех на тенисистката в Мелбърн. През 2018 г. тя стигна до осминафинал, а през 2016 загатна за светлото си бъдеще като се добра до трети кръг на основната схема, след като записа 3 победи и в квалификациите.

Най-големият успех в кариерата на Осака до момента си остава победата на финала на Откритото първенство на САЩ през септември 2018 г. Тогава тя се наложи с 6:2, 6:4 над бившата номер 1 в света - Серина Уилямс.

На финала в Австралия японката ще играе срещу чехкинята Петра Квитова, която отстрани Даниел Колинс след 7:6(2), 6:0. Това ще е първи мач между двете.

Снимка: Reuters