на живо

Приказката за Кеймбридж свърши, Юнайтед е в петия кръг на ФА Къп

"Червените дяволи" с класическа победа

Getty Images/Guliver Photos

Манчестър Юнайтед продължава напред в турнира за Купата на английската футболна асоциация, "Червените дяволи" спечелиха преиграването от четвъртия кръг срещу Кеймбридж Юнайтед с 3:0 и ще играят на осминафиналите, където техен съперник е Престън.

Подобно на първия мач между двата отбора преди десет дни (0:0), и днес на "Олд Трафорд" втородивизионният тим игра с много хъс и желание за борба, но този път отстъпи пред мултимилионната селекция на домакините. Още в първите минути удар на Елиът от състава на гостите срещна гредата на вратата, пазена от Де Хеа.

Футболистите на Кеймбридж удържаха нулевото равенство до 25', когато Хуан Мата откри резултата. Маруан Фелайни засече центриране на Анхел Ди Мария и свали топката в краката на испанеца, който не пропусна от два метра. Седем минути по-късно след разбъркване в наказателното поле на Кеймбридж топката попадна в Робин Ван Перси, чието центриране намери Маркос Рохо. Ударът с глава на аржентинеца се озова в мрежата - 2:0.

През втората част домакините не успяха да направят резултата разгромен, но все пак отбелязаха още един гол. Той бе дело на младия нападател Джеймс Уилсън, който бе точен в 73' с хубав удар от границата на наказателното поле. Кеймбридж пък завърши двубоя с два точни изстрела в очертанията на вратата.

В петия кръг (осминафинали) Манчестър Юнайтед ще гостува на друг отбор от долните дивизии - Престън, който заема четвърто място в класирането на Лига 1. "Дроздовете" постигнаха неочакван успех при гостуването си на Шефийлд Юнайтед с 3:1. В петия кръг ще играе и Съндерланд, който спечели преиграването като гост на Фулъм с 3:1. Утре е последният мач от четвъртия кръг между Болтън и Ливърпул.