на живо

Приключи ли сезонът за Върджил ван Дайк?

Днес се очакват резултатите от прегледа на защитника

Getty Images

Денят за феновете, ръководството и футболистите на "Ливърпул" започна с... напрежение и очакване. Днес (18 октомври) трябва да стане ясно колко време тимът ще играе без една от ключовите си фигури - защитника Върджил ван Дайк. 

Той се контузи вчера, по време на мача от Висшата лига срещу градския съперник "Евертън". Срещата завърши 2:2, като Юрген Клоп и компания имаха претенции, че техен гол е отменен неправомерно, дори след намесата на системата VAR.

В самото начало на мача Джордан Пикфорд влезе остро в краката на Ван Дайк. Футболистът на "Ливърпул" беше сменен принудително. Опасенията са, че нидерландецът е разкъсал кръстни връзки на коляното. Ако тази прогноза се окаже вярна, ван Дайк ще трябва да се възстановява 7-8 месеца. 

Това означава, че Клоп няма да може да разчита на него до края на сезон 2020/2021. 

Снимка: Getty Images

Ван Дайк е един от ключовите футболисти на актуалния шампион на Англия. Той премина на "Анфийлд" през 2018 г., като до момента е взел участие в 130 мача за тима. През 2019 г. нидерландецът стана втори в анкетата за най-ценното индивидуално футболно отличие - "Златната топка", като изпревари Кристиано Роналдо и отстъпи на Лионел Меси.