на живо

Принцът се завърна: Компани става играещ треньор в "Андерлехт"

Белгиецът отново в първия си отбор

Reuters

Въпрос на часове беше Венсан Компани да обяви как ще продължи кариерата си. И той не разочарова! Колкото и шокиращо да беше напускането му на "Манчестър Сити" след сезон, в който тимът спечели требъл у дома, следващото му приключение е още по-неочаквано. 

Компани ще бъде играещ треньор на отбора, с който дебютира при мъжете - белгийския "Андерлехт", за следващите 3 години. Това обяви той, а след това беше потвърдено и от клуба, с красноречивото изречение "Принцът се завърна".

Защитникът, който със "Сити" има 4 титли на Англия, 4 Купи на футболната асоциация и 2 на лигата, е продукт на школата на 34-кратния шампион на Белгия, така че той се завръща в позната територия.

"И ето че пак избирам да се разбунтувам срещу това какво би трябвало да представлява краят. Избирам да бъда благодарен за миналото, но оставам амбициозен и устремен към бъдещето. През следващите 3 години ще поема ролята на играещ мениджър за "Андерлехт." Най-добрите в Белгия.

Това може и да изненада за вас. То е най-страстното, но и най-рационалното решение, което съм взимал", пише Компани в своето обръщение.