на живо

ПРЯКО: "Академик" Пловдив - "Апоел" Холон

Гледайте финала в Балканската лига

Време е за големия финал в престижния баскетболен турнир Балканска лига! "Академик" Пловдив излиза срещу домакините от "Апоел" Холон в първата битка за европейски трофей в своята история.

Срещата можете да гледате тук - на btvnovinite.bg, пряко по RING и онлайн на платформата ни VOYO.BG. Битката за трофея коментират Калоян Кюркчиев и треньорът на "Ямбол" Тони Дечев.

Пловдивчани, водени от младия си треньор Йордан Янков, се надяват да се превърнат в четвъртия български тим с титла от Балканската лига. До момента честта да прегръщат трофея са имали "Рилски спортист" (2009 г.), "Левски Лукойл" (2010, 2014, 2018 г.) и "Берое" (2017 г.). 

На "студентите", които на полуфинал победиха "Берое", хич няма да им е лесно! Срещу себе си те ще имат един от най-силните местни отбори. "Апоел" Холон е трети във временното класиране в Израел. 

Освен това в залата се допускат привърженици и местните ентусиасти (с поставени ваксини, а децата след бърз тест за коронавирус) няма да пропуснат да подкрепят любимците си. А баскетболните фенове в Израел са наистина шумни и отдадени на играта!