на живо

Професионалист или лош баща? Шведският капитан пропусна раждането на детето си

Малката Мика се роди часове преди решителния мач на скандинавците на световното първенство

Reuters

Шведският капитан Андреас Гранквист ще има още една фенка за четвъртфинала на световното първенство по футбол срещу Англия на 7 юли. В ранните часове на днешния ден се роди дъщеря му Мика.

Гранквист обаче не присъства на този важен семеен момент, тъй като му предстои професионален ангажимент.

Още преди щастливото събитие футболистът обяви, че няма да се прибере и да пропусне мача, а съпругата му Софи е достатъчно силна и ще се справи сама.

"Моите планове са да остана тук. Жена ми е много силен човек и знаехме ситуацията още преди да дойда в Русия. Нищо не се е случило до този момент. Ако се наложи, мога да пътувам бързо до Швеция. Каквото и да се случи обаче, няма как да пропусна четвъртфинала", каза Гранквист преди ден.

Той се похвали с новия член на семейството си минути след раждането.

Снимка: Instagram

Пред шведски медии пък заяви, че раждането на Мика е най-хубавото нещо, което му се е случвало.

"Тази нощ почти не съм спал. Роди ми се дъщеричка, всичко е наред с нея и майка ѝ, а за утре се надяваме да постигнем резултат, който ни устройва. Дъщеря, това е най-прекрасното нещо, което човек може да получи. А, световното първенство е мечта за всеки футболист. Надявам се, утре да се представя на топ ниво. Изграждаме този отбор в рамките на две години. Започнахме градежа, когато Яне Андерсон пое тима. Работим в отлична атмосфера и играем като отбор във всеки мач. Нашата работа носи великолепни плодове", заяви бранителят.

Други двама футболисти също станаха бащи по време на световното първенство. Англичанинът Фабиан Делф и датчанинът Йонас Кнудсен успяха да си откраднат време между мачовете и да се приберат набързо до дома, за да приветстват рожбите си.