на живо

Проклятието „Сан Сиро”

Или колко от героите на „Реал” Мадрид от финала на Шампионската лига се контузиха

Бедро, ляво коляно, глезен – не, това не е цитат от учебника по анатомия, а само част от местата от човешкото тяло, където играчите на „Реал Мадрид” получиха контузии в рамките на няколко месеца.

След скорошната контузия на крилото на „белия балет” Гарет Бейл, която ще го извади от игра за 4 месеца, дойде време за една проста сметка.
Тя сочи, че само един от титулярите срещу „Атлетико” Мадрид в спечеления финал на Шампионската лига на 28 май тази година не е получавал сериозна контузия оттогава. Това е десният бек Дани Карвахал.
Снимка: marca.com
Другите 10 от героите от Милано бяха повалени един след друг, сякаш застигнати от проклятието „Сан Сиро”.
Най-тежка е травмата на опорния халф Касемиро, който счупи кост на левия си крак и пропусна цели 13 срещи през този сезон. Конутзия в коляното пък беше причината колегата на бразилеца в центъра на терена Лука Модрич да отсъства от състава на „Реал” в 7 двубоя.
Снимка: Getty Images
Лидерите в отбраната на тима Серхио Рамос, Пепе и вратарят Кейлор Навас също дотук пропуснаха по поне 7 срещу заради контузии.
Снимка: Getty Images
Германският диригент в халфовата линия Тони Кроос счупи кост на десния си крак по-рано този месец, а подобна контузия вече извади извън игра левия бек Марсело за три месеца.
Снимка: Getty Images
Контузия в областта на хълбока беше причината френското острие Карим Бензема да не играе в три мача за тима си, а Кристиано Роналдо пък реално започна сезона контузен след травма в лявото коляно, получена във финала на Евро 2016.
Снимка: Getty Images
Така френският специалист Зинедин Зидан няма да може да разчита на Каземиро, Кроос и Бейл този уикенд срещу „Спортинг” Хихон.

Ако този противник не ви се вижда достатъчно труден, след по-малко от 10 дни за „Реал” предстои дербито "Ел Класико" срещу „Барселона”, а малко след това и сблъсък с "Борусия Дортмунд" в Шампионската лига. В двубои като тези липсата на играчи от ранга на изброените най-вероятно ще проличи.

А дотогова можем да кажем само едно – Дани Карвахал, пази се!