на живо

Прокуратурата повдигна две обвинения на Камбуров

Футболистът на "Берое" бе арестуван в Пловдив заради хулиганска проява

Lap.bg

Районната прокуратура в Пловдив е повдигнала две обвинения към нападателя на "Берое" Мартин Камбуров.

Именитият голмайстор бе арестуван от органите на ред вчера заради хулиганска проява. Според полицията Мартин Камбуров се държал арогантно със служители на общинския паяк, който хванал със скоби автомобила му и се готвел да го вдигне. Нападателят замервал с банкноти хората от "Паркиране и репатриране".

Цялото съобщение на сайта на прокуратурата

Днес, 27 май 2019 г., Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем по бързо производство М.К., на 38 г., за това, че на 26.05.2019 г., в гр. Пловдив, противозаконно е унищожил чужди движими вещи – три броя „скоби“ от система за репатриране, собственост на ОП „Паркиране и репатриране“-гр. Пловдив – престъпление по чл. 216 ал. 1 от Наказателния кодекс.

и за това, че на същата дата, в гр. Пловдив, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и явно неуважение към обществото – престъпление по чл. 325 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Според събраните до момента доказателства, на 26.05.2019 г., в гр. Пловдив, на ул. „Полк. Сава Муткуров“, лек автомобил, марка „Фолксвагаген“, бил спрян след поставен знак за забрана за престой и паркиране и допълнителен указателен знак за репатриране с „Паяк“. Покрай него преминал специален автомобил от ОП „Паркиране и репатриране“ с трима служители - водач, текелажник /прекачвач/ и полицейски служител от „Общинска полиция“.Заради неправилното паркиране на лекия автомобил, марка „Фолксваген“, били поставени три броя скоби и предстояло репатрирането му. В този момент пристигнал обвиняемият М.К. Автомобилът бил собственост на негова позната. Когато видял тримата служители, обвиняемият започнал да ги обижда и ругае по повод действията им. Той хвърлил по унизителен начин на земята пред тях 30 лева – една банкнота от 20 лева и една банкнота от 10 лева, за да плати таксата за неправилно паркиране. Полицейският служител му поискал документ за самоличност, но М.К. отказал да го предостави. Той се качил в автомобила и потеглил с поставените три броя „скоби“. След няколко метра спрял, като на място пристигнали екипи на „Общинска полиция“ и на Трето РУ на МВР-Пловдив. Установено е, че „скобите“ са били повредени по време на движението и не могат да се използват повторно. М.К. е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Днес, 27 май 2019 г., с постановление на прокурор му е наложена мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 1000 лева.

Бързото производство ще приключи в законния срок.

Тагове:

@