на живо

Прокуратурата разследва "Монтана" - "Славия" за черно тото

Сигналът за съмнителни действия в срещата идва от УЕФА

Lap.bg

Българската прокуратура започва разследване на мача между "Монтана" и "Славия", който се игра на 15 април в Ловеч. Причината е съмнения за черно тото. Сигналът до прокуратурата е подаден след 33-страничен доклад на УЕФА, пристигнал в Българския футболен съюз.

Срещата от втория кръг на плейофите в Първа професионална лига завърши с победа 4:3 за столичани. До 62-та минута обаче домакините водеха с 3:1. Последваха три попадения на "белите", като обратът дойде в 81-та минута.

УЕФА цитира данни от Системата за откриване на измами при залагания, сочещи, че "провеждането или резултатът от тази среща са били неправомерно повлияни с оглед на поучаване на печалби от корупционни залагания" в своя доклад.

От централата съобщават, че при роден букмейкър са направени големи залози за победа на "Славия" още преди началото на мача, което е довело до срив в неестествено ниския коефициент. Това не може да се обясни с някакви драстични промени в състава, защото "Монтана" залага на малък брой млади играчи. “При противниците им липсваха някои титуляри от тяхната стартова листа, което единствено поражда съмнения относно почтеността на този мач” се казва в писмото от евроцентралата. 

Най-големите постъпления за успех на "белите" обаче идват на живо при резултат 3:3. Тогава коефициентът за загуба на "Монтана" не нараства с приближаването на края на мача, както е нормално, а напротив - започва рязко да пада.

От прокуратурата съобщават, че са уведомили ръководствата на двата тима, че срещу тях започва разследване. Очаква се следващата седмица да започнат и разпитите на играчи, взели участие в мача.