на живо

Промоутърът на Кобрата: Джошуа - Фюри може да се договори само за ден

Боб Аръм се надява да не се стигне до такъв вариант

Reuters

Договарянето на евентуален мач между световните шампиони в тежка категория на бокса Антъни Джошуа и Тайсън Фюри може да стане само за един ден, коментира промоутърът на Кубрат Пулев - Боб Аръм.

Фюри също е клиент на Аръм. "Ако Фюри победи Дионтей Уайлдър, а Джошуа победи Пулев, което не искам, защото съм промоутър на Пулев, тогава ще се насочим към мач между Фюри и Джошуа следващата година. Не мисля, че преговорите ще са трудни. Ако се срещнем лично, можем да се договорим и само за ден", посочи Аръм.

Темата за мач за определяне на абсолютен шампион в бокса се обсъжда от няколко месеца във Великобритания, но първо Джошуа трябва да се изправи срещу българина за задължителна защита на пояса на Международната боксова федерация (IBF).

Двубоят между британеца и Кобрата бе насрочен за 20 юни на стадиона на футболния "Тотнъм" в Лондон, но заради пандемията от COVID-19 бе отложен за неопределено време. В момента се търсят варианти за неговото провеждане, а наскоро промоутърът на Джошуа Еди Хърн разкри, че срещата може да бъде през октомври или ноември в Близкия изток.