на живо

"Просто гений!", "Дяволски добър!" и още за Меси

Световните медии не спестиха коментарите си по адрес на аржентинеца

Победата на "Барселона" над "Ливърпул" с 3:0 в първата среща от полуфиналите на Шампионската лига се дължеше до голяма степен на един гений - Лионел Меси. Аржентинецът се разписа на два пъти за каталунците, давайки солидно предимство за тима преди реванша след седмица в Англия.

Секунди след като топката влезе във вратата, пазена от Алисон, след онзи фамозен пряк свободен удар, социалните мрежи гръмнаха с възхвали на аржентинеца. Видеото с фантастичната парабола, която описа топката в движението си преди да се забие в мрежата, обиколи света и беше гледано от милиони за броени часове.

Вестниците в Испания не скриха възхищението си към Меси, който беше на първите страници на всяко от изданията в страната. "Майстор", "Бащата на футбола", "От друга планета" са само част от нещата, с които пресата описва стореното в сряда вечер от Меси. Каталунският "Спорт" коментира всичко случило се с една дума: "Делириум!". Кратко беше и посланието, което каталунския "L'Esportiu" остави: "Следвайте ме!" със снимка на аржентинския нападател.

Сред най-ласкавите неща, написани по адрес на аржентинския магьосник, е заглавието на "АС": "Бащата на футбола" със снимка на изпадналия в екстаз играч, който е вдигнат на ръце от съотборника си Луис Суарес.

По света също не скриха възхищението си от играта на Лео Меси. Дори в Англия, където не са много доволни от голмайсторския му нюх.

На корицата "Mirror Sport" посланието е красноречиво: "Геният на Меси", написано с големи букви. Друго издание на Острова - "Daily Express", сложи на първа страница кратко и ясно заглавие: "Просто гений!" "Daily Telegraph" пък нарича аржентинеца "Маестро". "Star Sport" написа: "Меси смачка Клоп!" и не спести критиките си от решенията на мениджъра на "Ливърпул".

Във Франция се прехласнаха по уменията на футболиста на "Барселона". Едно от най-авторитетните издания - "L’Equipe", излезе със снимка на Меси, озаглавена: "Дяволски добър". 

Реваншът между двата отбора е на "Анфийлд" във вторник, 7 май. Какво ли ще измислят след него новинарите?