на живо

Протест: Фенове на "Юнайтед" нахлуха на "Олд Трафорд" (ВИДЕО)

Привържениците на "червените дяволи" искат семейство Глейзър да продаде клуба

Getty Images

Фенове на "Манчестър Юнайтед" нахлуха на "Олд Трафорд" преди дербито с "Ливърпул" от 34-ия кръг на английската Висша лига. Привържениците на "червените дяволи" протестират срещу клубните собственици семейство Глейзър заради желанието на американските бизнесмени да включат "Юнайтед" в проекта за европейска Суперлига.

Планът, разбунил духовете във футбола, се провали за по-малко от два дни, но недоволството на запалянковците продължава. Днес феновете се събраха пред хотела, където е отседнал отборът. Те запалиха факли и димки, опънаха и транспаранти срещу ръководството.

"Манчестър Юнайтед" трябваше да приеме "Ливърпул" от 18:30 ч., но началото на двубоя ще се забави.

Мениджърът на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер не скри задоволството си от провала на проекта "Суперлига" и подчерта колко е важно мнението на феновете. Именно той успокояваше привържениците на тренировъчната база "Карингтън" в началото на протестите срещу семейство Глейзър.

Милиардерът Малкълм Глейзър придоби клуба през май 2005 г., а след смъртта му през 2014 г, начело на "Юнайтед" застанаха неговите синове - Джоел и Аврам.