на живо

Протестиращи фенове на "Берое" чакаха министъра на енергетиката, той не дойде (ВИДЕО)

Привържениците недоволстват от спряното държавно финансиране на клуба

Протестиращи фенове на "Берое" чакаха министъра на енергетиката, той не дойде (ВИДЕО)

Близо час продължи протестът и шествието на привържениците на "Берое" в центъра на Стара Загора днес следобед. Около 500 души недоволстваха срещу спряното на 23 декември финансиране на клуба от страна на собственика - държавната ТЕЦ "Марица Изток 2".

От ръководството и от националния фенклуб настояват министърът на енергетиката да преосмисли решението си и да даде няколко месеца отсрочка. Днес Александър Николов не отговори на поканата на привържениците за среща с тях.

От ТЕЦ "Марица Изток 2" потвърдиха позицията си от 23 декември, публикувана на официалния уебсайт на централата. В нея се обявяват за продажба акциите на "Берое" и се казва, че това се прави в съответствие с политиката на правителството за оптимизиране на разходите в държавните енергийни дружества.

"Ние разбираме съображенията на правителството, но да не е толкова рязко. Има период, в който можем да намерим спонсори и "Берое" да остане и да продължи да радва целия град.", заяви пред bTV един от протестиращите - Димитър Ангелов.

"Най-голямото ни притеснение е, че трябва да подготвим документите за лицензиране до края на месец март и най-важното е клубът да няма задължения.", коментира изпълнителният директор на "зелено-белите" Илко Русев.

Към момента "Берое" дължи 700 хил. лв данък дарение към община Стара Загора. Не са подсигурени и 400 хил. лв за заплатите за декември.

"Надявам се, след като се даде отзвук, да ни потърсят. За момента не са водени разговори нито в ТЕЦ-а, нито в клуба.", каза Александър Мечев - координатор на феновете на "Берое".

Интерес към клуба вече проявяват чужди инвеститори. Добрата новина за заралии е свързана и с голмайстор №1 в българския елит Мартин Камбуров, който ще продължи да играе за "Берое" през пролетния полусезон, независимо каква е ситуацията.