на живо

Псувни и плюнки по Папазов и "Левски" в Ботевград (ВИДЕО)

Грозни сцени след края на втория мач от полуфинала между "сините" и "Балкан"

Lap.bg

Грозни сцени се разиграха след сирената за край на втория мач от полуфиналния сблъсък между "Балкан" и "Левски Лукойл" за Купата на България в Ботевград. 

"Сините" загубиха с 80:87 точки от "зелените", но след победата с 11 точки разлика (73:62) в първия мач в София, се класираха за финала на 3 март.

Докато отиваше да поздрави малобройната агитка на "сините" в "Арена Ботевград", към старши треньора на "Левски Лукойл" Константин Папазов полетяха бутилки с минерална вода от сектора за домакините.

Бутилки полетяха и към публиката на гостите, а хора от двете агитки прескочиха загражденията и тръгнаха да се бият помежду си. 

Малкото гардове с жълти жилетки в залата с много късмет овладяха ситуацията и до физическа саморазправа не се стигна.

Напрежението обаче не спадна, защото десетина озверели от отпадането на "зелените" привърженици слязоха директно на терена и подгониха Папазов. Наложи се президентът на "Балкан" Михаил Михайлов да влезе в ролята на укротител и лично да охладява страстите на съгражданите си. 

Един фен на домакините обаче успя да наплюе Тити преди да избяга. 

Намеси се и президентът на "Левски Лукойл" Тодор Стойков, който набута в коридора треньора заедно с целия щаб и играчи на "сините". Псувните и обидите по адрес на Папазов обаче не стихнаха. 

Агитката на "Левски" бе задържана за около 30 минути, за да се избегнат сблъсъци между фенове извън залата.