на живо

ПСЖ - "Барса" или Кавани срещу Суарес

Първият осминафинален сблъсък е тази вечер от 21:45 ч., пряко по bTV Action

В момента Уругвай притежава две от най-мощните нападателни остриета в света – Луис Суарес и Единсон Кавани. Двамата голмайстори ще премерят сили тази вечер в първи 1/8-финален мач от Шампинската лига, който противопоставя отборите на "Пари Сен Жермен" и "Барселона". Двубоят на "Парк де Пренс" започва в 21:45 ч. и ще бъде предаван пряко по bTV Action, а коментарното студио започва 45 минути по-рано. 

Суарес и Кавани имат доста различен стил на игра, но си приличат по безспорния голов нюх. 

Снимка: Getty Images

Статистиката ясно говори за огромната класа и на двамата – през този сезон Кавани е лидер в класацията за Златната обувка на Европа с 25-те си гола, вкарани във френската Лига. Цифрата набъбва до 33 попадения, ако добавим и головете в Шампионската лига и Купата на страната.

Луис Суарес е отбелязал общо 25 попадения във всички турнири. 18 от тях са в Примера дивисион, което му отрежда лидерската позиция при голмайсторите в Испания.

Канибала има общо 109 гола с фланелката на каталунците, а Кавани е със 114 за ПСЖ. В Шампионската лига обаче стрелецът на парижани има шест попадения, докато този на „блаугранас” едва две.

Снимка: Getty Images

Последните сблъсъци между тези отбори са на 1/4-финалите през 2013-а и 2015-а, където краен победител е испанският тим. Преди два сезона „Барселона” отстрани французите с общ резултат 5:1, а впоследствие вдигна и трофея в турнира. В двубоя на френска земя, спечелен от Барса с 3:1, Суарес заби две попадения във вратата на съперника. Любопитен факт е, че когато Луис бележи, неговият тим никога не губи.