на живо

ПСЖ дава 1 млн. евро на Кавани, за да не бие повече дузпи

Уругваецът отказва да отстъпи в полза на Неймар

Нападателят на "Пари Сен Жермен" Единсон Кавани получи куриозно предложение от ръководството на клуба - 1 милион евро срещу отказа му да изпълнява дузпи.

Според испанското издание "Ел Паис" уругваецът не искал и да чуе за подобен вариант, въпреки че сумата възлиза точно на бонуса, предвиден в договора му при спечелване на голмайсторския приз във френското първенство. Той бил категоричен, че въпросът е принципен и не става въпрос за пари.

Именно Кавани е титулярен изпълнител на дузпите в тима. Двамата с Неймар влязоха в остър конфликт по този повод при победата с 2:0 над "Лион" на 18 септември.

Президентът на ПСЖ Насер Ал-Келаифи прекарал цялата минала седмица в преговори с футболиста и неговите представители. Двете страни обаче така и не стигнали до споразумение.

Кавани и Неймар, които струват близо 300 милиона евро на ПСЖ, демонстрират студени отношения един към друг. Ситуацията се усложни още повече след инцидента, а усилията на треньора Унай Емери да тушира напрежението засега не дават резултат.