на живо

ПСЖ и "Марсилия" разочароваха, шампионите вече изостават на 6 точки от "Ница"

Единсон Кавани се превърна в грешник, след като изпусна на празна врата в края

Отборите на "Пари Сен Жермен" и "Марсилия" завършиха при нулево равенство в дербито на 10-тия кръг във Франция.

Така съперникът на "Лудогорец" в Шампионската лига пропусна да намали разликата от първия "Ница", който по-рано през деня победи при гостуването си на "Метц".

ПСЖ бе по-активният отбор в първите минути на срещата и на няколко пъти впечатли с добри комбинации. В 20-ата минута крилото на парижани Анхел Ди Мария стреля от околло 20 метра, но ударът му бе отразен от вратаря на "Марсилия" Пеле.

До края на първата част Единсон Кавани и Серж Орие изпуснаха нелоши възможности да открият резултата на "Парк де Пренс".
В 44-ата минута домакините поискаха 11-метров удар за нарушение в наказателното поле, но съдията подмина протестите им.

Второто полувреме започна на по-бавни обороти и положения пред двете врати липсваха. Отборът на "Марсилия" се опитваше да атакува по крилата, докато звездите на "Пари Сен Жармен" така и не сътвориха нещо по-запомнящо се в завършващата фаза на играта.

В 69-ата минута удар с глава на Кавани мина над гредата. Шампионите вдигнаха оборотите към края и първо Максуел в 81-ата минута стреля встрани от вратата, а минути по-късно се стигна и да фрапантен пропуск. Голмайсторът на ПСЖ Единсон Кавани бе оставен сам от защитата и вратаря на марсилци, но на празна врата пропусна да донесе трите точки на отбора си.

Така тимът на Унай Емери остана 3-ти, на 6 точки от първия "Ница", докато "Марсилия" заема незавидната 11-та позиция с 13 спечелени пункта.