на живо

ПСЖ - "Олимпик" Лион: Време е за финал!

Гледайте решителния мач от турнира за Купата на лигата на Франция днес по RING

ПСЖ - "Олимпик" Лион: Време е за финал!

Целият свят пострада от пандемията от коронавирус, а един от най-засегнатите беше футболът във Франция. За това всеки финал в страната е събитие! И днес (31 юли) ни предстои едно такова!

"Пари Сен Жермен" срещу "Олимпик" Лион - сблъсък на титани. А наградата е Купата на лигата във Франция. 

Срещата може да гледате днес, пряко по RING от 22:10 ч.

Какво предстои да видим?

Всяка минута футбол във Франция предизвиква интерес! След като първенството беше прекратено, след категоричната забрана на правителството за събиране на големи групи хора, всички се питат как звездите са поддържали форма по време на принудителната пауза? Ще успеят ли да оправдаят космическите си заплати? Можеш ли да си същият на терена, след като с месеци не си тренирал в познатия ритъм? А Шампионската лига и за двата тима се показва зад ъгъла. 

Снимка: Reuters

"Пари Сен Жермен" вече показа, че не се е предал. Възпитаниците на Томас Тухел бяха набрали добра преднина, за да може никой да не оспори шампионската им титла, дори след принудителния край на първенството. След това спечелиха и Купата на Франция, побеждавайки "Сент Етиен" с 0:1.

Само че победата беше пирова, предвид контузията на Килиан Мбапе. 

Всъщност само той ще липсва в редиците на парижани. Всички други големи звезди, начело с Неймар, ще са на линия за дългоочаквания мач.

И докато в ПСЖ мечтаят за пореден требъл, в "Олимпик" Лион имат шанс да "спасят" този странен сезон у дома. "Хлапетата" завършиха на седмо място в класирането, нямат голям трофей от 2012 г. насам (когато спечелиха Купата на Франция) и общо взето скоро не са давали повод за радост на феновете си. 

Снимка: Twitter

Мисълта на всички в "Лион" със сигурност изпреварва събитията. Все пак тимът трябва да играе срещу "Ювентус" в реванш от осминафиналите на Шампионската лига на 7 август. Момчетата на Руди Гарсия дори са в по-добра позиция, предвид че успяха да победят с 1:0 в първия мач.

 Финалът за Купата на лигата на Франция е страхотен шанс да разберем какво ни предстои и в Шампионската лига. А и все пак наградата тази вечер е голяма! И желанието за нов трофей във витрината също! 

Не пропускайте финала "Пари Сен Жермен" - "Олимпик" Лион в 22:10 ч. пряко по RING!