на живо

ПСЖ триумфира на "Олд Трафорд" и крачи към елиминациите на Шампионска лига

Френският шампион взе силно желан реванш от "червените дяволи"

ПСЖ триумфира на "Олд Трафорд" и крачи към елиминациите на Шампионска лига

"Пари Сен Жермен" постигна важна победа с 3:1 при гостуването на "Манчестър Юнайтед" в двубой от петия кръг на осма група в Шампионска лига. Френският шампион празнува бурно успеха си, след като в последните 22 месеца на два пъти трябваше да превъзмогне кошмарни загуби именно от "червените дяволи" на "Парк де Пренс".

Триумфът е още по-ценен за тима на Томас Тухел, защото осигурява чудесни шансове за класиране на осминафиналите, въпреки че само допреди две седмици ПСЖ имаше актив от едва три точки. Сега френският състав е с девет точки, колкото имат "червените дяволи" и "Лайпциг", но в последния кръг ПСЖ приема у дома "Истанбул Башакшехир" и при успех почти сигурно дори ще завърши на първа позиция.

Снимка: Getty Images

Гостите взеха аванс още в 6-ата минута с попадение на Неймар. Бразилецът се възползва от рикошет при слаб удар на Килиан Мбапе и от малък ъгъл преодоля Давид Де Хеа, който отново бе титуляр за "Манчестър Юнайтед", въпреки получена контузия през изминалия уикенд. Наставникът на домакините Оле Гунар Солскяер за пореден път промени тактическата формация на отбора, разчитайки на офанзивно 4-2-3-1 с Единсон Кавани на върха в атака. Уругавецът за първи път срещна бившия си тим, за който отбеляза 200 гола в период от 7 години. Неговите действия обаче бяха ограничени от бранителите на ПСЖ.

Макар да не създадоха чисти голови положения преди почивката, "червените дяволи" стигнаха до равенство в 32-ата минута. Точен бе Маркъс Рашфорд, чийто удар рикошира коварно от Данило Перейра и попадна във вратата на Кейлор Навас.

Снимка: Getty Images

Рашфорд реализира шестото си попадение в пет двубоя от Шампионска лига за сезона, след като в предходните 18 двубоя от надпреварата се бе разписвал само пет пъти. Английският нападател бе точен за трети път в четири двубоя срещу ПСЖ, както и за девети през кампанията във всички турнири.

В началото на второто полувреме домакините пропиляха две чисти голови положения. Кавани бе на косъм от сензационен гол, но елегантният му прехвърлящ удар се отби от напречната греда. Скоро след това великолепна контраатака бе опропастена от Антони Марсиал, който от 7 метра не уцели празната врата на гостите.

В 69-ата минута ПСЖ поведе за втори път чрез попадение на Маркиньос, който имаше късмета да бъде на най-добрата позиция след билярден карамбол в наказателното поле. Веднага след подновяването на играта ситуацията за "червените дяволи" се влоши още повече, защото Фред получи втори жълт и респективно червен картон.

Снимка: Getty Images

С човек по-малко "Манчестър Юнайтед" все пак организира добри нападения до края на срещата, но само един изстрел на резервата Пол Погба от воле застраши сериозно вратата на Навас. ПСЖ подсигури успеха си с втори гол на Неймар за вечерта. Бразилецът вече има 38 попадения и 24 асистенции в 64 двубоя от Шампионска лига. Френският шампион нанесе трето домакинско и общо пето поражение на "Манчестър Юнайтед" за сезона, записвайки едва трети успех при 12 гостувания на английски тимове.

Също така, за първи път в историята на Шампионска лига първите четири сблъсъка от което и да е съперничество биват спечелени от гостуващия състав.

Снимка: Getty Images

В последния кръг от груповата фаза "червените дяволи" не трябва да губят гостуването си на "Лайпциг", за да продължат напред към елиминациите. Германците ще се класират със сигурност при успех, а ПСЖ може да не завърши на една от първите две позиции, само ако загуби у дома от "Истанбул Башакшехир" и в другата среща крайният резултат е равен.