на живо

ПСЖ задържа Мбапе с нов космически договор

36,8 млн. евро на сезон ще накарат французина да размисли за преминаването в "Реал" Мадрид

Getty Images

Ръководството на френския шампион "Пари Сен Жермен" е започнало офанзива за задържане на младата си звезда Килиан Мбапе.

20-годишният нападател има договор с парижани до лятото на 2022 г., но феновете и специалистите го считат за сигурно ново попълнение на "Реал" Мадрид, тъй като е сред любимците на треньора Зинедин Зидан.

За да предотвратят този трансфер, от ПСЖ са готови да изравнят заплащането на младока с това на най-скъпия футболист в света - Неймар, твърдят от "Паризиен". В момента бразилецът взима по 36,8 млн. евро за един сезон на "Парк де пренс". За заплата на Мбапе от отбора отделят "скромните" 17,5 млн. евро на сезон в момента, което означава, че увеличението ще е повече от двойно.

Снимка: Reuters

Според скорошно изказване на вицепрезидента на "Монако" Вадим Василев, който е близък приятел на Мбапе от престоя му в тима, самият нападател е размислил относно напускането на френската Лига 1.

"Каза ми: "Вадим, мисля, че е прекалено рано. Играя от твърде кратко време тук, парижанин съм по душа, не искам да напускам отбора. Искам да стана звезда в ПСЖ. "Реал" ще почака", споделя той пред френското издание "Телефут".

Трансферната цена на Мбапе е 200 млн. евро.