на живо

ПСЖ прегази "Монако" за пета поредна Купа на Лигата (ГАЛЕРИЯ)

Два гола на Кавани и един на Анхел ди Мария донесоха трофея на парижани

Отборът на "Пари Сен Жермен" спечели за пети пореден път Купата на Лигата на Франция, след като на финала разгроми "Монако" с 3:0.

Два гола на Единсон Кавани и едно попадение на Анхел ди Мария осигуриха успеха на парижани, които са и лидери в първенството, но въпреки тези местни успехи, отпадането в Шампионската лига все още тежи.

Монегаските изненадващо не бяха сериозен опонент и въпреки че им бе отменен гол, напълно заслужено трябваше да се примирят с поражението.

Снимка: Reuters

Още в 8-ата минута съдията Клеман Тюрпен отсъди дузпа, след като видя нарушение на Камил Глик срещу Кавани. Уругваецът застана зад 11-те метра и прати вратаря Даниел Субашич в грешната посока.

В 21-ата минута парижани вече водеха с 2:0, след като Анхел ди Мария завърши фантастимна комбинация и пас на Килиан Мбапе. Младият атакуващ халф преодоля проСтранство, подаде на Ди Мария, който се завъртя и изстреля топката в долния ляв ъгъл за 2:0.

Пет минути преди края на първото полувреме монегаските вдигнаха оборотите и създадоха напрежение пред вратата на ПСЖ. Първо гол на Радамел Фалкао беше отменен, а само две минути по-късно и Тома Лемар се размина с гол.

Снимка: Reuters

Но пет минути преди края на мача стана 3:0 с втория гол на Кавани, който получи пас от Мбапе в наказателното поле.