на живо

Публика по трибуните в Англия от октомври? Мисия невъзможна!

Правителството на Великобритания отмени първоначалните планове заради покачване на броя на заразените с COVID-19

Getty Images

Лоша новина за феновете на спорта в Англия! Те ще трябва да почакат още, за да могат да се завърнат по трибуните и да гледат своите любимци.

Първоначалните планове на правителството бяха постепенно зрителите отново да влязат в залите и стадионите, като от 1 октомври да бъде разрешено заемането на 1/3 от капацитета на спортните арени. Предвид покачването на броя на заразените с COVID-19 във Великобритания обаче нещата се променят.

Снимка: Getty Images

"Планирахме поетапно да пуснем малък брой фенове по стадионите. Никой не говори за трибуни, пълни със зрители. В момента по-скоро смятаме да отложим планираното допускане на публика на спортни събития в страната. Трябва да подходим към спортните мероприятия с внимание", заяви министър Майкъл Гоув, който отговаря за работата на Кабинета на Борис Джонсън.

Очаква се днес (22 септември) министър-председателят да направи изявление и да засегне и темата за връщането на публика по стадионите.

За момента плановете за 1 октомври са поставени на пауза.

На 13 март 2020 г. сезонът в английския футбол беше спрян, за да бъде ограничено разпространението на короневирус в страната. На 17 юни шампионатът беше подновен, но без фенове. От тогава трибуните са празни.

Новите мерки ще засегнат и другите спортове, като бокса. Това касае пряко претендентът за титлата в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) - Кубрат Пулев. Той трябва да се боксира с шампиона Антъни Джошуа на 12 декември. 

Промоутърът на британеца Еди Хърн изрази надежда, че до тогава ще бъде разрешено на публиката да присъства на спортни събития. Новата дата за срещата все още не е официално обявена, въпреки че двете страни са сигурни за провеждането на мача.

Тагове:

Висша лига