на живо

Публиката се завръща! "Левски" или ЦСКА ще я зарадва? (АНКЕТА)

Дербито на Първа футболна лига ще се играе на националния стадион пред 4000 зрители

Lap.bg

Неделя, краят на април, слънчево време... Едва ли има по-подходящи условия за футбол! Днес (25 април) щастливци на терена да излязат са "Левски" и ЦСКА. Двата тима ще се впуснат в традиционното си дерби в 17:00 ч. на националния стадион "Васил Левски". 

Как ще завърши дербито?

Добрата новина е, че след половин година пред празни трибуни, този път футболистите ще преследват победата пред 4000 зрители. В петък (23 април) министърът на здравеопазването Костадин Ангелов вдигна забраната за публика на спортни събития на открито. Тя беше въведена в края на октомври 2020 г. 

На мачове е разрешено да присъстват до 1000 души на сектор (или до 30% от капацитета), които трябва да носят маски и да спазват дистанция помежду си от минимум 1,5 м. 

Снимка: Lap.bg

На мача "Левски" - ЦСКА с билети се сдобиха по 2000 привърженици на единия и на другия тим. Ценните пропуски свършиха за около час и при двата клуба.

Феновете със сигурност са зажаднели за емоции отблизо! Но какво ще им предложат отборите?

Мачът е от последния кръг на редовния сезон в Първа лига, а двата тима са в коренно различна форма.

Символичните домакини в сини екипи са на незавидната 9-та позиция в класирането. От 25 мача през кампанията "Левски" има само 7 победи, като последната е от 21 март над "Славия". След това тимът записа равенство с "Черно море" и загуби от "Лудогорец" и "Локомотив" Пловдив. 

Снимка: Lap.bg

"Сините" продължават да са в тежка финансова криза, преди дни те се разделиха с Ребин Сулака, а се заговори за слизане в аматьорските дивизии. Собственикът на мажоритарния пакет акции Наско Сираков заяви, че в близките дни ще разясни ситуацията и какво крие бъдещето.

Снимка: Lap.bg

Всички налични футболисти са здрави, но треньорът Славиша Стоянович липсва. Докато той се възстановява от инфекция с коронавирус, на скамейката ще бъде доскорошният капитан на тима Живко Миланов.

В същото време ЦСКА продължава да държи позиция в горната половина на таблицата. "Червените" са 3-ти, а преди седмица се класираха на финал за Купата на България, отстранявайки "Лудогорец". Трите точки обаче са важни, тъй като във врата диша другият финалист "Арда". 

Снимка: Lap.bg

Наскоро на стадион "Българска армия" смениха треньора. Вместо Бруно Акрапович, на скамейката застана винаги атрактивният Любослав Пенев. Той заяви, че футболистите му няма да подценят "Левски", въпреки тежкото състояние на противника. 

Откакто Пенев се завърна в ЦСКА, тимът записа равенство с "Царско село" и изразителна победа над "Монтана" в първенството.

Снимка: Lap.bg

Единственият контузен в редиците на "червените" е Жеферсон.

Със сигурност тимът от "Българска армия" е фаворит в мача! Но все пак говорим за дерби! Ще бъде ли то непредвидимо и люто? Със сигурност на стадиона ще е по-шумно и празнично заради публиката! 

Тагове:

левски ЦСКА