на живо

Пукнато ребро вади Надал от игра

Испанецът имаше проблеми с дишането във финала в Индиън Уелс

Рафаел Надал ще бъде извън игра между 4 и 6 седмици. Направените му по-рано днес прегледи са показали, че тенисистът е с пукнато ребро.

Носителят на 21 титли от Големия шлем имаше проблеми с дишането във финала на "Мастърс" турнира в Индиън Уелс (САЩ), който загуби с 0:2 сета (3:6, 6:7/5/) от представителя на домакините Тейлър Фриц.

Надал получил травмата в маратонския полуфинал срещу смятания за свой наследник Карлос Алкарас. Тогава Матадора се наложи над 18-годишния си сънародник с 2:1 сета (6:4, 4:6, 6:3) за 3 часа и 12 минути на корта.

"Не го очаквах. Аз съм опустошен и тъжен, защото след отличното начало на сезона, което имах, стигнах до много важна част от годината след добри резултати. Но винаги съм имал този борбен и непреклоним дух и това, което ще направя, е да бъда търпелив и да работя усилено след възстановяването си. Още веднъж бих искал да благодаря на всички за подкрепата!", заяви Надал.

Така испанецът няма да играе в Монте Карло и Барселона, а надпреварите в Мадрид и Рим ще бъдат подготовката му за започващия на 22 май "Ролан Гарос".

Надал няма пропуснат турнир от началото на годината, въпреки че на 19 декември 2021-а, при завръщането си от Абу Даби, даде положителна проба за коронавирус. Впоследствие спечели всичко в Мелбърн (Австралия), включително турнира от Големия шлем.