на живо

Пулев - Джошуа под въпрос заради коронавируса

Бари Хърн смята, че сегашното положение е равносилно на война

Reuters

Мачът за световната титла по бокс между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа може да бъде отменен заради пандемията от коронавирус, смята собственикът на промоутърската агенция Matchroom Бари Хърн.

COVID-19 отне живота на повече от 6000 души по целия свят, а броят на заразените и жертвите във Великобритания не спира да расте. 

Страната все още не е обявила извънредно положение, но в опит да се ограничи разпространението на коронавируса Висшата лига бе спряна поне до 3 април. Наложени са и ограничения за посещението на заведения. Засега боксовите събития в страната не са засегнати, но се предполага, че тази седмица премиерът Борис Джонсън ще забрани масовите събирания на хора.

Двубоят за пояса на Международната боксова федерация (IBF) е на 20 юни в Лондон на стадиона на "Тотнъм". Дотогава има повече от три месеца, но според Бари Хърн, който е баща на Еди Хърн (агента на Джошуа) сегашното положение е еквивалент на война и има голяма вероятност мачът да не се състои.

"Знаем, че сме затънали до ушите в лайна. Имаме насрочен мач за 20 юни Джошуа срещу Пулев, но не знаем дали той ще се състои. Не искаме да отменяме големите събития и където е възможно, те ще се проведат, но това е еквивалент на световна война.", каза Хърн.

"През всичките ми години в спорта никога не съм бил в подобна ситуация. Тази година имаме 650 събития на живо и вече бяхме принудени да отменим турнир по снукър в Китай, както и редица състезания по билярд в Северна Америка, защото ситуацията там ескалира. Ние трябва да бъдем разумни и въпреки че поминъкът на хората е заложен на карта, трябва да следваме указанията. Хората продължават да ходят на работа, затова се питам дали не трябва да затворим цялата държава", заяви Бари Хърн.

Преди няколко дни Еди Хърн заяви, че по-скоро срещата за световната титла няма да се състои, отколкото да бъде пред празни трибуни.

bTV призовава: останете си вкъщи!