на живо

Пулев срещу Джошуа през декември 2020 г.?

Контузия на британеца отново отлага срещата

Кога ще се състои боксовият мач между световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа и задължителния претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF) Кубрат Пулев? Въпрос, който все още остава без отговор.

След поредното отлагане, най-оптимистичният вариант е да гледаме битката в самия край на 2020 г. - през декември.

Причината е контузията на Антъни Джошуа. Той се появи с шина на левия крак, с патерици и електрическо моторче на протестното шествие в Лондон срещу расизма. Подробности за травмата му не се съобщават, освен, че боксьорът е почуствал слабост в коляното на тренировка.

Снимка: Reuters

Това е четвърто отлагане на мача. Двубоят между Джошуа и Пулев първоначално бе насрочен за 20 юни 2020 г. в Лондон, след което дойде отсрочката за 25 юли.

Пандемията от коронавирус принуди организаторите да отменят и втората дата, този път за неопределено време, с прогноза за провеждане през октомври.

Самият Джошуа - шампион на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова федерация (IBF) многократно заявяваше, че предпочита да пропусне мача с Пулев и да се изправи срещу своя сънародник Тайсън Фюри - шампион на Световния боксов съвет (WBC).

Преди дни промоутърът на Ей Джей - Еди Хърн, заяви, че мач с българина със сигурност ще има и ще се проведе в Лондон, но все още не е ясна датата.

Снимка: Reuters

През 2017 г. Пулев и Джошуа трябваше да се изправят в битка за световната титла в тежка категория, като тогава Кобрата се отказа заради тежка контузия - разкъсване на гръден мускул, получена 13 дни преди мача.