на живо

Радост в Брага! "Спортинг" се класира за елиминациите в Лига Европа (ВИДЕО)

Португалците спечелиха домакинството си на "Хофенхайм" с 3:1

Reuters

"Спортинг" Брага ще играе и напролет в Лига Европа след победа у дома срещу "Хофенхайм" с 3:1. С успеха португалците изпревариха "Лудогорец" в класирането на група "С" на турнира.

Срещата започна шеметно за домакините, които откриха резултата още в 44-тата секунда. Марсело Гояно се разписа след изстрел от границата на наказателното поле. От тук насетне инициативата беше изцяло в ръцете на германците, но те трудно стигаха до вратата на Матеус.

В началото на втората част треньорът на "Хофенхайм" Юлиян Нагелсман реши да рискува максимално и включи двамата нападатели за сметка на защитник и полузащитник. Това даде резултат и една от резервите Марк Ут в 74-тата минута изравни. Гостите натиснаха още повече опонента си с една цел - да направят пълен обрат и да излязат в по-удобна позиция за класиране напред. Това не се случи, защото при една от контрите на "Брага" Франсерджо попари германците с гол в 81-вата минута. Отново той довърши мисията с красиво изпълнение от над 30 метра, когато вратарят Бауман беше излязъл извън пределите на наказателното поле. В края на срещата нервите на играчите на "Хофенхайм" не издържаха и започнаха конфликти с всеки втори играч на домакините. Резервата Адам Шалай беше изгонен в добавеното време за удар с лакът в лицето на Рикардо Ферейра.

Така "Спортинг" Брага се класира напред кръг преди края на груповата фаза. В последния те ще гостуват на "Истанбул" ББ , а домакините биха продължи също в елиминациите ако си вземат мача. "Лудогорец" ще гостува на "Хофенхайм", който вече изгуби шансове да прогресира напред в първото си участие на европейската сцена.