на живо

Раева: Не съм доволна от Боряна Калейн, предстои ни много сериозна работа

Президентът на БФХГ направи равносметка на световното първенство

БФХГ

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева направи равносметка на изминалото световно първенство в Япония.

Тя не е доволна от липсата на медали и бе критична към Боряна Калейн, която завърши шампионата с четири четвърти места. 

Снимка: БФХГ

"Боряна повтори класирането си от последното световно в Баку, но това класиране с днешна дата не отговаря на възможностите ѝ. Изпусна си медалите и на финалите, и в многобоя. А те бяха напълно постижими! Напълно! Имаше липса на концентрация, която е недопустима за състезател с нейната рутина. Не съм доволна от нейното участие. Предстои ни много сериозна работа, защото талантът и възможностите ѝ го изискват", коментира Раева за фейсбук страницата на федерацията.

Според нея Боряна Калейн трябва да направи драстична промяна в тренировъчния си процес.

Раева обаче похвали дебютантката в индивидуалната надпревара - 18-годишната Татяна Воложанина, която завърши на 7-о място в многобоя. 

Снимка: БФХГ

"Показа класата си, показа и повече артистичност от други състезания. Заслужава само хубави думи за смелостта, концентрацията и силата си. Много съм доволна от нейното участие. На Таня ѝ предстои драстична промяна в стила на съчетанията. За голямата гимнастика се изисква всичко - блестяща постановка на тялото, виртуозност и сръчност с уредите, чистота в изпълнението и много артистичност".

На шампионата в Япония не участва българският ансамбъл, който се отказа заради контузия на Лаура Траатс.