на живо

Рафа Маркес на крачка от своя мондиал №5

Централният защитник попадна в разширения състав на Мексико

Рафаел Маркес може да се превърне в едва третия футболист в историята с пет участия на световни първенство. 39-годишният централен защитник бе включен в разширения състав на Мексико за мондиала в Русия. Ако попадне в окончателния списък, той ще се присъедини към германската легенда Лотар Матеус и сънародника му Антонио Карбахал.

Маркес, който спечели две титли на Испания и два трофея от Шампионската лига с "Барселона", ще разбере дали попада в групата от 23-ма играчи на 4 юни. Шампионатът на планетата стартира на 13 юни.

Бранителят на "Атлас", който има 143 мача за родината си, вече си запази място в историята. По време на световното в Бразилия преди 4 години той стана първият капитан, извел национален отбор на четири първенства. Рафаел е и вторият мексиканец - след Куатемок Бланко - отбелязал голове на три поредни турнира. През 2014 г. той се разписа при победата с 3:1 над Хърватия.

През миналото лято Маркес категорично отхвърли обвиненията на американските власти, че е свързан с мащабна организация за разпространение на наркотици.