на живо

Рафаел Надал: Надявам се да се възстановя за Рио

Испанския тенисист се оттегли от участие и на турнира от сериите "Мастърс" в Торонто

Getty Images

Испанският тенисист Рафаел Надал е оптимист, че ще бъде готов за олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Номер 4 в света Надал не е играл от 27 май, след като се оттегли след втория кръг на "Ролан Гарос" заради травма на китката на ръката. След това той пропусна и "Уимбълдън".

Испанецът се оттегли от участие и на турнира от сериите "Мастърс" в Торонто през следващата седмица, за да продължи подготовката си за олимпийските игри.

"Надявам се, че всеки ден ще постигам малък напредък и ще пристигна в Рио добре подготвен, въпреки че както винаги казвам, няма нищо сигурно в този живот", заяви Надал пред репортери в родния си град Манакор днес.

"Чувствам се добре, работя и съм в процес на възстановяване. Има две седмици и половина до началото на надпреварата в Рио", добави той.

Снимка: Getty Images

30-годишният Надал спечели олимпийската титла в Пекин през 2008 г., но пропусна Лондон 2012 заради контузия на коляното.

Испанецът ще бъде знаменосец на олимпийската делегация на своята страна по време на церемонията по откриването на Игрите, а освен на сингъл ще участва и на двойки с Марк Лопес.

"Олимпиадата е едно преживяване, на което може да се насладиш едва няколко пъти в кариерата си. Надявам се, че всичко ще бъде наред, а не като в Лондон", завърши Надал.