на живо

Ръководството на "Барселона" отказва среща с Меси

Клубът не отстъпва, аржентинецът може да си тръгне само срещу 700 млн. евро

Капитанът на "Барселона" Лионел Меси е поискал среща с ръководството относно желанието си да напусне, но от клуба са отказали, пишат медиите в Испания. Аржентинецът обяви своето решение във вторник чрез факс, който изпрати до "Барселона". Новината, че Ла Пулга е пред раздяла с "блаугранас", за кратко време се превърна във водеща не само на спортните медии по света.

Нападателят знае, че не може да стане свободен агент това лято. В същото време не иска да се превърне в заложник на внушителната откупна клауза в настоящия му договор, възлизаща на 700 млн. евро. Клубът обаче не отстъпва - продажба за по-ниска сума е невъзможна.

Според информации Меси е бил уведомен, че разговори може да има само за подновяване на контракта му.

Предвид правилата за финансов феърплей и кризата заради пандемията с коронавирус, едва ли има клуб, който може да си позволи плащане на 700-те милиона. Така Меси няма да има друг избор, освен да изпълни контракта си с "Барселона".

Клубът, оглавяван от Хосеп Мария Бартомеу, продължава с опитите да убеди Меси да остане. Аржентинецът трябва да се завърне на клубната база в неделя, когато играчите и треньорският щаб ще се подложат на тестове за COVID-19. Предсезонната подготовка под ръководството на новоназначения Роналд Куман стартира в понеделник.