на живо

Ръководството на "Барселона" смята да се справи с кризата за две години

На "Камп Ноу" са си поставили амбициозна цел

Reuters

Ръководството на "Барселона" си е дало срок до две години да се справи с тежките финансови проблеми, наследени от предишното управление. Това обяви на пресконференция днес вицепрезидентът на клуба Едуард Ромеу.

Бяха разкрити детайли от одита на предходното ръководство, оглавявано от Хосеп Мария Бартомеу.

"Отделената сума за заплати е била фундаментална - с 40% по-висока от тази на нашите конкуренти", сподели заместникът на Жоан Лапорта.

"Сега трябва да реализираме растеж на приходите. Целта ни е до две години да изведем клуба до възможно най-добро положение", добави Ромеу.

Снимка: Reuters

Един от адвокатите - Хайме Кампанер, също разкри част от неприемливите действия на миналото управление.

"Няма съмнение, че всичко, което сме открили, е за съд. Натъкнахме се на комплексни икономически престъпления. Не става дума за това просто да "изпържим" предишното ръководство, а да запознаем прокуратурата със стореното. Прилагаме и доказателства, а не само празни приказки. Неоправдано са били раздавани милиони на разни посредници. Някои комисионни стигат до 33%, а нормалното е 5%. Клубът е платил 1,7 млн. евро, за да накара някои хора да замълчат. Някои адвокати са взимали до 7 млн. само за участието си в сделка за футболист! Даже е била основана цяла фирма, чиято единствена работа е била да се занимава с комисионните около "Барса". Има и индикации за плащания в общ размер на около 15 млн. евро на един клуб за правата на млади футболисти".

Снимка: Reuters

Преди седмица испанската прокуратура беше сезирана и вече работи по случая.