на живо

"Левски" и "Лудогорец" уважиха партито на ЦСКА 1948 (ВИДЕО)

"Българските футболни клубове трябва да поддържат нормални отношения", каза Красимир Иванов

Изпълнителните директори на "Левски" - Красимир Иванов и на "Лудогорец" - Ангел Петричев, поздравиха лично третодивизионния ЦСКА 1948 по случай 70-годишнината от основаването на "червените".

Шефовете на "сините" и "зелените" пристигнаха на партито на аматьорския тим във Военния клуб в София. Пред bTV Красимир Иванов заяви, че поканата е дошла от ръководството на ЦСКА 1948, а неговото отзоваване е част от политиката, която води "Левски" за нормални отношения с конкурентите.

"От гледна точка на развитието на българския футбол, смятам, че подобно отношение между българските клубове е част от тона, който трябва да се случва. Българските клубове трябва да дават пример на своите привърженици. Съвсем нормално е, когато има поводи, те да бъдат уважавани", заяви Иванов.

Той похвали ръководството и феновете на "Ботев" Пловдив за съвместната работа в "Левски" по повод честванията на 75-годишнината от рождението на Георги Аспарухов-Гунди. Кулминацията на "сините" празненства беше победата с 3:2 над пловдивчани вчера (4 май.)

Иванов и Петричев не бяха единствените футболни шефове на партито на ЦСКА 1948. Във Военния клуб са още собственикът на "Локомотив" Пловдив - Христо Крушарски, както и на "Локомотив" София - Иван Васев.

Легендите на "червените" Ради Здравков, Спас Джевизов и Методи Томанов също уважиха поканата.