на живо

Рам отново победи Гришо (ВИДЕО)

Българинът отпадна на полуфиналите в Делрей Бийч

Getty Images

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на полуфиналите на турнира по тенис в Делрей Бийч (САЩ) с награден фонд 514065 хиляди долара. Поставеният под номер 4 Димитров загуби от представителя на домакините Раджийв Рам (САЩ) с 4:6, 3:6 за 72 минути.

24-годишният хасковлия допусна пробив още в първия гейм, след което 89-ият в световната ранглиста Рам сервираше стабилно и не даде нито една възможност на българина за пробив.

Във втората част американецът дръпна с 3:1, след което реализира нов пробив в деветия гейм, за да триумфира за четвърти път в четири мача срещу Димитров.

"Ретурите му бяха много добри и с тях той често ме поставяше в неудобна позиция. Аз не успях да покажа нищо в този мач, но и това се случва понякога. Гледам напред. Идва нова седмица", коментира 28-ият в света Димитров след двубоя.

Рам действаше много агресивно и често излизаше на мрежата. Подаването му също вървеше, като той спечели 28 от разиграни 43 точки при собствен сервис. "Бях спокоен в началото. Имах план на игра и всичко се получи. Димитров опита да направи корекции, но мисля, че аз играх доста добре през целия мач. Исках да атакувам възможно най-много. Нямах желание за тичам наляво-надясно, за да гоня форхенда му", коментира Рам.

На финала той ще играе срещу сънародника си Сам Куери, който реализира късни пробиви и в двата сета при успеха със 7:5, 7:5 срещу завърналия се на корта след почти година отсъствие аржентинец Хуан Мартин Дел Потро.