на живо

Рамос умишлено си изкарал картон

Защитникът може да пропусне не един, а два мача в Шампионската лига

Reuters

Серхио Рамос може да бъде наказан допълнително с още една среща в Шампионската лига. Защитникът, който изигра своя мач номер 600 за "Реал" Мадрид, си изкара жълт картон при гостуването на "Аякс" в първия двубой от 1/8-финалите в турнира, но намекна, че е действал с умисъл да бъде санкциониран.

"Когато видях резултата, ще ви излъжа, ако кажа, че не предизвиках картона си. Това беше нещо, което беше в ума ми да свърша при определен резултат. С което обаче не искам да подценявам съперника и да казвам, че мачът е приключил. Но във футбола понякога трябва да взимаш тежки решения и аз направих моето", заяви Рамос след мача.

Няколко часа по-късно, явно осъзнал грешката си, бранителят опита да замаже положението със статус в Туитър.

"В един такъв тежък и пулсиращ мач, човек понякога взима глупави решения. Като това, да си изкарам жълт картон, който ще ме остави сред множеството фенове по трибуните за реванша. Боли ме, че няма да мога да помогна на съотборниците си в реванша. Искам да кажа, че не съм го изкарал нарочно, както беше срещу "Рома" преди." 

Сега обаче всичко е в ръцете на УЕФА. При натрупани жълти картони наказанието е един мач, но при умишлени действия с цел участие или неучастие в конкретен двубой, санкцията е за две срещи.