на живо

Рап на полувремето на "Супербоул" през 2022 г.

Пет музикални легенди ще радват публиката при определяне на шампиона на Националната футболна лига на САЩ

Трима от най-обичаните рапъри в света - Еминем, Снууп Дог и Д-р Дре, ще бъдат звездите на полувремето на мача за трофея в Националната лига на САЩ по американски футбол, известен като Супербоул. 

52-ото издание на един от най-очакваните спортни сблъсъци в света ще се проведе в нощта между 13 и 14 февруари 2022 г. 

От сега обаче започват приготовленията за шоуто в Ингълууд, Калифорния. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

По традиция между втората и третата част на мача на терена ще излязат едни от най-големите звезди, които ще представят своето шоу. Този път те са заложили на рап музика. За първи път Еминем, Снууп Дог и Д-р Дре ще излязат заедно на сцената. Тримата имат общо 21 награди "Грами", а парчетата им са известни по цял свят. Милиони фенове със сигурност ще притаят дъх, за да видят какво са им приготвили тримата. 

Снимка: Reuters

Освен това на сцената ще се качи притежателката на още 9 "Грамофончета" - Мери Джей Блайч. Компания ще ѝ прави Кендрик Ламар, който ще прибави още цели 15 от най-престижните награди в музиката. 

Така на 52-ото издание на Супербоул феновете ще бъдат забавлявани от общо 43 "Грамофончета".

Снимка: Getty Images

През 2021 г. публиката беше забавлявана на полувремето от Дъ Уикенд, като за своето шоу изпълнителят похарчи собствени 7 млн. долара. Година преди това Шакира и Дженифър Лопез направиха страхотно представяне, за което продължава да се говори. 

На сцената на Супербоул са излизали още Майкъл Джексън, Мадона, Бионсе, Ролинг Стоунс, Ю Ту, Аеросмит, Лейди Гага и други. 

Мачът е едно от най-гледаните телевизионни събития в света. През 2021 г. близо 96,4 млн. зрители проследиха мача и шоуто, а през 2020 г. - 102 млн. зрители. Рекламното време също е едно от най-скъпите. За 30 секунди рекламодателите плащаха по 5,5 млн. долара.