на живо

Расистки обиди разстроиха до сълзи играч на "Партизан" (ВИДЕО)

"Обичам Сърбия, а 90 минути бях жертва на обиди", оплака се Евертон Луиз

partizan.rs

Футболистът на "Партизан" Евертон Луиз реагира емоционално на мощните освирквания и обиди на расова основа, отправени от агитката на "Рад" по време на мача между двата тима от 22-ия кръг на сръбското първенство. След края на срещата той напусна терена разплакан.

През целия мач бразилският защитник на гостите беше обект на расистки подвиквания и звуци, имитиращи маймунските, от страна на фен-фракцията на градския съперник на "черно-белите" - "Юнайтед форс". Те се чуваха от трибуните при всеки досег на Евертон с топката.

Снимка: partizan.rs

След края на срещата бранителят първо отвърна агресивно с показване на среден пръст към агитката, а след това не можа да сдържи сълзите си. Ситуацията доведе до леко спречкване и между футболистите на двата отбора, но до по-сериозен конфликт не се стигна. 

"Цял месец се подготвяхме с единственото желание да сме в отлична форма за подновяването на първенството, да победим във всеки мач и да се борим за шампионска титла. С такава мисъл започнахме и този мач, който не беше лесен, но накрая победихме. Искам обаче да забравя това, което се случи на терена. Аз и семейството ми обикнахме Сърбия и хората тук, чувствам се като у дома си и точно за това не можах да скрия сълзите си. Цели 90 минути бях жертва на расистки нападки и подигравателни подвиквания от трибуните. Допълнително ме разстроиха и противниковите играчи, които вместо да усмирят феновете, подкрепяха техните действия. Бях между безчувствени хора, които вместо да ме защитят, ме нападнаха. Искам да забравя това, което се случи. Намирам подкрепа в съотборниците, семейството и футбола. Моля ви, кажете не на расизма", каза бразилецът след срещата.

Краен победител в мача стана "Партизан" с гол на Урош Джурджевич.