на живо

Амос Юга: Станислав Манолев ме нарече "маймуна"

Расистки скандал на "Българска армия"

Lap.bg

Полузащитникът на ЦСКА Амос Юга твърди, че е бил наречен "маймуна" от футболиста на "Пирин" Станислав Манолев по време на срещата между двата тима на "Българска армия". 

Защитникът получи червен картон в края на първото полувреме, а при напускането на терена се получи напрежение заради недоволство от страна на Юга.

"След червения картон, който той получи, започна да обижда Тибо Вион. Казах му, че всичко е свършило и да продължаваме. Той беше изневерен и ми каза "маймуна". Попитах го какво каза и той повтори няколко пъти "маймуна". Каза го ясно. Мисля, че всички длъжностни лица го чуха. Техният треньор каза, че не го е чул. Не е моя работа да казвам дали трябва да го накажат. Манолев е известен футболист, играл е в чужбина, но е недопустимо да ни обижда на расова основа. Аз съм на принципа, че има Господ и той гледа", каза Юга след мача, спечелен от "армейците" с 1:0.

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов е разочарован от поведението на Манолев.

Снимка: Lap.bg

"Разправията с Манолев?! Крайно съм разочарован от него, защото отиваме в крайни неща, които нямат място на терена. Това е расизъм. Няма маймуни на терена. Споменавам го, защото чух и видях какво става на терена. Нужно ли е това да става? Спортсменството е на първо място."

"Трябва да има агресивност на терена, но в крайна сметка решенията ги взима съдията. Всеки иска да побеждава. Но не мога да кажа, че ми става приятно, когато чух Манолев да обижда наш състезател. Това е липса на култура и възпитание”, коментира Младенов.