на живо

Равносметката след дербито: 44 арестувани, двама полицаи в болница (ВИДЕО)

Най-сериозен е инцидентът пред мол "Сердика", където възниква масово меле

44 арестувани и двама полицаи в болница - това е равносметката около футболното дерби между "Левски" и ЦСКА, съобщиха от СДВР.

"Най-сериозен е инцидентът пред мол "Сердика", където възниква масово меле. Изпотрошени са стъклата на два автомобила, а всички участници в боя са арестувани. "Ако не беше бързата намеса на полицията, щеше да има тежки последствия, там има спирка на градския транспорт, майки с колички, подобни инциденти са много опасни", обяви комисар Антон Златанов.

На Моста на дружбата пък възниква сбиване между две големи групи враждуващи фенове на "Левски". При опита на полицията да разтърве сблъсъка двама униформени са пострадали след удар със стъклени бутилки. Те са хоспитализирани, единият е с комоцио и разбита уста, а другият е напръскан със спрей. Част от участниците в боя са арестувани, а останалите се издирват.

Агитката на "Левски" също така е опитала да направи шествие към стадиона, въпреки че то е забранено от закона. Групите веднага са били разпръснати, съобщиха още от СДВР.

"Ще бъдем безкомпромисни към всяко нарушаване на обществения ред и ще прилагаме цялата строгост на закона", категоричен бе Златанов.

Тагове:

@