на живо

Нововъведение: Раздават маски на феновете на финала за купата (ВИДЕО)

12-те хиляди билета се продават през ред и през място

Маски за феновете, които ще посетят финала за Купата на България между ЦСКА и "Локомотив" Пловдив в сряда. Тази допълнителна противоепидемична мярка са подготвили организаторите от Професионалната футболна лига.

Маските ще се раздават на входовете, но няма да са задължителни. За да бъде спазена социалната дистанция, 12-те хиляди билета се продават през ред и през място. Ще бъдат осигурени и дезинфектанти.

"Смятам, че поне минималното, което можем, сме го направили. Надявам се и на разума, и на съзнанието на всички хора. Имаме стюарди, които ще ги подсещат за това, но ако някой отбор вкара гол, какво да направим ние?", каза пред bTV президентът на Професионалната футболна лига Стефан Капралов.

"Надявам се, че хората са разумни и ще пазят не само себе си, но и околните, с които контактуват", добави той.

12 000 привърженици ще могат да гледат на живо, от трибуните на националния стадион "Васил Левски", финала за купата между ЦСКА и "Локомотив" Пловдив.

Първоначално беше обявено, че на футболни мачове може да присъстват до 1000 човека на сектор. Мярката беше взета, след като първо беше разрешено трибуните да бъдат заети на 30%, а след това - на 50%. При нарастването на броя на заразените с COVID-19, беше въведено новото ограничение. Министър-председателят Бойко Борисов пък заяви, че, предвид неспазването на мерките за социална дистанция, не е изключено да бъде забранен достъпът на феновете до трибуните.