на живо

Раздялата между Роналдо и "Реал" зависи от Неймар

Флорентино Перес иска да използва португалеца за размяна

Getty Images

"Реал" Мадрид ще се раздели с Кристиано Роналдо, но само ако той е включен в сделката за привличане на Неймар от "Пари Сен Жермен". Това твърди испанското издание "Ас".

След изненадващото отпадане от турнира за Купата на краля и изоставането с 19 точки от лидера в шампионата - "Барселона", капитанът на европейските шампиони е все по-настойчив в желанието си да напусне "Сантяго Бернабеу". Роналдо искал да се завърне в Англия и отново да облече фланелката на "Манчестър Юнайтед".

Президентът на "Реал" Перес обаче има намерение да включи звездата си в евентуален трансфер на Неймар. Първоначалните разговори между шефа на "белите" и собственикът на "Пари Сен Жермен" Насер ал Хелайфи ударили на камък. Парижани нямали намерение да се разделят със скъпата си покупка, за която платиха на "Барселона" 222 млн. евро през лятото на 2017 г.

Снимка: Getty Images

Ако името на Роналдо обаче бъде намесено в бъдещ контракт, ситуацията ще се промени, твърдят от "Ас".

Перес е провел личен разговор с бразилеца, проучвайки възможностите за трансфер. Той се състоял на церемонията по връчване на "Златната топка". Въпреки че грабна трофея, Роналдо бил обиден от действията на своя шеф. Именно това стояло в основата на неразбирателството между двамата.