на живо

Разгром и рекорд за "Байерн" срещу "Ростов" (ВИДЕО)

"Баварците" записаха 13-и пореден успех у дома в Шампионската лига

Разгром и рекорд за "Байерн" срещу "Ростов" (ВИДЕО)

"Байерн" потегли с разгром и рекорд в група D на Шампионската лига - 5:0 срещу руския "Ростов" на "Алианц Арена". Под ръководството на новия си треньор Карло Анчелоти "баварците" смазаха съперника си и записаха 13-и пореден успех на собствен терен - с един повече от "Манчестър Юнайтед".

Две попадения отбеляза младокът Йошуа Кимих, а по веднъж се разписаха Роберт Левандовски, Томас Мюлер и Хуан Бернат. Анчелоти заложи на изненадващ състав - капитанът Филип Лаам, Чаби Алонсо и Франк Рибери останаха на пейката. Новото попълнение Ренато Санчес, който през уикенда игра от първата минута срещу "Шалке", също не попадна сред титулярите.

Атаката се водеше от Левандовски, Мюлер и Дъглас Коща, а в средата на терена действаха Тиаго Алкантара, Артуро Видал и Кимих. В отбрана си партнираха Матс Хумелс, Хавиер Мартинес, Рафиня и Дейвид Алаба. Ариен Робен, Кингсли Коман и Жером Боатенг не попаднаха в групата за двубоя, макар че са възстановени от травми.

За "Ростов" на пейката остана доскорошният футболист на "Лудогорец" Андрей Препелица, който през уикенда дебютира с победен гол в руското първенство. Това е втора победа за Анчелоти срещу "Ростов", след като през 1999 г. воденият от него "Ювентус" разгроми руския тим с 4:0 в несъществуващия вече турнир Интертото.